Hoppa till sidans innehåll

Både nytt och gammalt levererade mot Venestad

03 JUN 2015 14:08
Det var ett riktigt skitväder som mötte oss i skogarna runt Venestad när vi ställdes mot förra årets topplag Venestad på Vildsvinsvallen under tisdagskvällen. Venestad har fått en tuff start på säsongen och parkerar på jumboplats. Men det kändes som om vi hade förra årets snöpliga förlust mot dom i bakhuvet när vi gick ut till match.
  • Skapad: 03 JUN 2015 14:08

Min lilla oro var obefogad och vi körde över dom med 7-0 och jag minns inte när vi vunnit med så stora siffror tidigare. Vi ska ändå vara ödmjuka och säga att vi hade det svårt i början att få igång något spel. Deras plan är extremt liten och underlaget samt väder gjorde det svårt att få kontroll på spelet. Laget ska ha stort beröm för att man trots detta försökte spela runt bollen på marken inte bara tjonga iväg den när man blev pressad. Visst blev det en del felpass, men att vi konsekvent rullade boll gjorde också att vi tröttade ut Venestad som inte hade mycket att sätta emot ju längre matchen led.Tyvärr får vi en tidig skada på Linus som tvingas byta.

1-0 kom efter ca 20 minuter. En fin crosspassning till vänster som dyker ner hos Danne ”Ekastiga” Nilsson. Han är kylig i mötet med målvakten och lägger bollen säkert bredvid honom. Kändes lite som att vi fick energi och dom sjönk ihop. Men vi bjuder ändå på några strölägen som man vet alltid kan bli farligt i ett sånt väder som det var denna kväll.

2-0 Kommer efter att Christian ”Robin” Austen Larsson bryter igenom i straffområdet och brutalt fälls av deras målvakt. Starkt att se Christian gå in med sån kraft trots att han fick en elak smäll mot Linderöd för nån vecka sedan. David som varit 100 % på straffar i år missar inte utan placerar den stensäkert.

Vi går till pausvila med en 2-0 ledning och är väl inte helt nöjda med vårt spel även om ledningen känns säker. I andra halvlek gör vi ett byte då Alex känner av sitt knä och får utgå. In kommer Filip Pålsson som är ny för säsongen. Han får en kanonstart och jag hinner inte ut från omklädningsrummet innan han krigar in 3-0. Vilken start. Filips fortsätter genom matchen att visa på snabbhet, styrka och ett grymt tillslag på bollen. Detta var ju hans andra mål i Sätetröjan.

Härifrån så tar vi över matchen helt. Tack vare vår högre press vinner vi tillbaka bollen snabbt och låter den rulla runt mellan backarna utan att vi förivrar oss. David och Liridon möter upp på mittfältet och är spelbara hela tiden. Tycker vi verkligen rullar boll bra under hela andra halvlek.

4-0 är riktigt snyggt. David slår en högerhörna som Ragge möter perfekt vid främre stolpen och skallar in. En njutning att se. Ragge belönas med att bytas ut och in kommer Johan Holmåker. Det blir succé direkt. Johan visar målsinne och gör två fina mål. Först 5-0 som han trycker in med kraft efter en kamp i straffområdet och sexan med finess när han lyfter den över den utrusande målvakten och sedan rundar honom och stöter in bollen.

7-0 målet är historiskt. Det görs i 90 minuten av Rafet. Jag vet inte hur många matcher han gjort i Maglasätes A-lag, men många är det och detta är det första mål han någonsin i en A-lagsmatch. Han tar sig fram på högerkanten och lyckas med ett bra skott få bollen förbi målvakten. Härligt.

Avslutningsvis vill jag först lyfta hela bänken. Jens, Johan, Flamur, Emil och Filip. Alla gjorde väldigt bra insatser när dom kom in och bänken svarade för 3 av målen. Det är detta som gör oss till ett lag som kan hålla hela säsongen.

Backlinje och målvakt sattes ju inte på prov i någon större utsträckning, men var vakna när det brände till. På mitten krigade David och Liridon och vann massor av bollar som dom kunde servera uppåt i banan. Liridon löpte enormt över stora ytor och som vanligt vågade han visa att han vill ha mycket boll. Christian och Ragge var ständiga hot framåt och när vi fick igång kantspelet så skapade det gänget mycket lägen.

Nu har vi två riktiga nyckelmatcher framför oss. På fredag väntar Örtofta som ligger och skuggar oss och därefter Södra Sandby som ännu är obesegrade och toppar serien.

Blir en spännande junimånad.

Text: P.Lindberg

Skribent: Peter Lindberg
Epost: This is a mailto link


Huvudsponsorer

maglamagla

 


 

Matchvärdar


 

Matchboll:
Postadress:
Maglasäte IF - Fotboll
Andersson, Vintergatan 1
24334 Höör

Kontakt:
Tel: 041320555
E-post: This is a mailto link

Se all info