Hoppa till sidans innehåll

Delad poäng kändes som förlust på hemmaplan

08 JUN 2015 00:03
Det var två motiverade lag som ställdes mot varandra på Svanvallen under fredagskvällen. Örtofta med 4 raka utan förlust och vi själva med en grym urladdning borta mot Venestad. Matcherna mot Örtofta brukar vara tuffa även om vi avgått med segern de
  • Uppdaterad: 08 JUN 2015 00:12

 

Det var tydligt att Örtofta hade stor respekt för oss då de parkerade "bussen" direkt i inledningen . Igen press på vår planhalva och alla deras 11 killar var på egen halva och försvarade sig. Vi pratade innan om att inte ta dumma frisparkar eftersom vi visste att Örtofta satsar hårt på fasta situationer och är långa och starka. Vi har stora problem att skapa något riktigt farligt under första halvlek. Vi är inte vana att föra matcher på det här sättet och vårt bolltempo är för långsamt för att kunna överraska Örtofta.

Farhågorna besannas efter ca 20 minuter då en hörna styrs i mål och vi tappar markeringsspelet. 0-1 och vi förstår att detta kommer bli en jobbig match.

 

I Andra halvlek tar vi över mer och mer. Vi skapar en del men har väldigt svårt att få bollen på mål. Liridon jobbar hårt på mitten och lyckas vid några tillfällen bryta sig igenom och det farligaste läget kommer när han lägger fram bollen till Ragge som fri med målvakten sätter den rakt på honom. Men Ragge skulle få sin revansch.

Med kvarten kvar krigar vi fram en hörna från höger. Danne slår den perfekt och Ragge dyker in vid främre stolpen och styr in kvitteringen, 1-1. Mer än rättvist i detta läge. Vi fortsätter att trycka på och skapar några lägen. I slutsekunderna kontrar Örtofta och är en hårsmån från att trycka in vinstbollen när domaren blåser av matchen. Tack för det får vi väl säga.

 

Men trots detta kan vi inte vara nöjda med en poäng på vår hemmaplan. Vi behåller andraplatsen men Södra Sandby drar ifrån och nu krävs stordåd av truppen på lördag då vi har en tidig seriefinal borta i Södra Sandby. Det som smärtar är att vi även i denna match lyckas dra på oss 6 gula kort och flera av dem för snack. Hur ska vi få bort det onödiga tugget som tyvärr flera spelare inte kan tygla. 5 startspelare kommer saknas på lördag, men det ger andra chansen att visa att man vill vara med och kriga om en startplats. Finns väl inget bättre tillfälle att visa det på än i en seriefinal.

 

Text: P.Lindberg

Skribent: Peter Lindberg
Epost: This is a mailto link


Huvudsponsorer

maglamagla

 


 

Matchvärdar


 

Matchboll:
Postadress:
Maglasäte IF - Fotboll
Andersson, Vintergatan 1
24334 Höör

Kontakt:
Tel: 041320555
E-post: This is a mailto link

Se all info