Hoppa till sidans innehåll

Snö och slask gjorde premiären svårspelad

01 FEB 2015 12:47
Då var vi igång med träningsmatcherna och premiären spelades på en riktigt tråkigt och snöslaskig plan. Man kan tycka att kommunen kanske skulle jobba med planen fram till matchen börjar och inte kl.7 på morgonen är avspark är kl.10
  • Skapad: 01 FEB 2015 12:47

Nåja, Samma förutsättningar för båda lagen och jag tycker ändå vi visade Harlösa att det kommer kännas att möta oss när sen serien drar igång. Harlösa inledde klar bäst och hade ett nätt och bra passningspel. Vi hamnade för lång ifrån i markeringen och halka omkring. Trots bollinnehav så skapa dom inte mycket. Första halvlek är ganska händelsefattig och det mest dramatiska är väl att Calle Falck i en nickduell slår upp ett fult jack i pannan som blöder rejält och han tvingas utgå för att bli sydd.

I andra tar vi tag i matchen bättre. Vi sätter mer press och känns starkare än Harlösa. Dom får en gubbe utvisad tidigt i andra halvlek, men vi är överens om att dom ändå får fortsätta med 11 gubbar eftersom vi vill ha en bra träningsmatch.

Efter ca en kvart in på andra halvlek rivs Andreas Persson ner i straffområdet efter ett inlägg från höger. Alexander Carlsson, stegar fram och sätter bollen säker till vänster om deras målvakt.

Målet ger energi och strax efter så lyckas den inbytte Christian "Kneken"  på ett otroligt vacker sätt få in bollen i mitten på straffområdet efter ett långt inlägg som han möter med en högervolley liggande i luften. Där kommer hårt arbetade Marcus Persson och stöter in bollen med skallen. Hur snyggt som helst och matchens prestation av "Kneken".

Tyvärr faller vi tilbaka och bjuder in Harlösa i matchen. Vi har flera frilägen att döda kampen på men vi fixar inte det och istället gör dom först 2-1 på ett skott som styr på en av deras gubbar, som står i misstänkt offside, otagbart för Simon, som varit stabil.

2-2 målet är mer bekymmersamt. På en Högerhörna så får dom aldeles för enkelt gå upp och nicka in bollen i mål. Här måste vi bli mer på tårna.

Vi har flera lägen att avgöra matchen och Lriidon som hoppas in sista 20 minuterna får ett friläge som han tyvärr inte lyckas förvalta. Sägas ska också att HArlösa har ett skott i stolpen i sista minuten så vi får ändå vara hyfsat nöjda.

Det som kändes bra var att vi var tuffa och hårda. Andreas Persson sänkte flera av deras killar helt schysst, men eftersom han är stark så trillar dom. Marcus kämpade och slet och hade bud på fler mål, men han orka i 90 minuter och det ska han ha beröm för. Jim var stabil som sista gubbe och han gled omkring och glidtackla som den värste Glenn Hysén. Roligt att också se Simon, Danne, ernst och Kneken tillbaka i de gula tröjorna, där hör dem hemma.Lite smolk i bägaren är att Fredrik Svensson drog på sig en stukning, men vi hoppas att han snart är tillbaka och det gäller även för Calle.

Nu är vi igång och nästa vecka är det lördagsmatch kl.16 så då är vissa kanske lite piggare från start också..

Önskar alla en fortsatt skön söndag.

Skribent: Peter Lindberg
Epost: This is a mailto link


Huvudsponsorer

maglamagla

 


 

Matchvärdar


 

Matchboll:
Postadress:
Maglasäte IF - Fotboll
Andersson, Vintergatan 1
24334 Höör

Kontakt:
Tel: 041320555
E-post: This is a mailto link

Se all info